Menu
EUR
Waar is (zuivere) honing goed voor?

Waar is (zuivere) honing goed voor?

Bij honing denk je meestal direct aan de honing die je eet. Hierin kun je nog extra aandacht hebben voor echte of rauwe honing. Naast eten kun je zuivere honing (dus geen supermarkthoning) ook gebruiken om klachten van de slijmvliezen en huid in je keel, neus en oren te verzachten.

Wat zit er in honing?

Om te weten waar honing goed voor is en welke honing nu goede honing is, is het belangrijk om te weten wat er in honing zit. Het kan per pot in de supermarkt en per product (cosmetica, medische hulpmiddelen, etc.) verschillen waar de honing uit bestaat.

Honing bestaat voor 81% uit suikers. Andere belangrijke eigenschappen zijn honingenzymen en het feit dat honing een lage pH-waarde heeft. Deze ingrediënten zijn vooral belangrijk in zuivere honing.

Wat is goede honing?

Rauwe, natuurlijke en echte honing zijn in principe hetzelfde. Het is honing dat direct bij de bijen vandaan komt en waar niets aan is toegevoegd. De vraag: “Wat is echte honing?” is een goede om te stellen.

Veel soorten honing in de supermarkt zijn aangemengd met suikerstroop. Dit is door onze menselijke smaak en de testen van de EU moeilijk te detecteren. Dit komt doordat honing voor 81% uit suikers bestaat.

Wil je zeker weten dat je echte honing in je thee doet? Koop dan je eetbare honing rechtstreeks bij je lokale imker.

We weten wat rauwe of echte honing is, maar wat is nu goede honing? Dit hangt ervanaf waarvoor je het gebruikt. Gebruik je het om te eten of in je thee op te lossen? Dan is goede honing, de honing van de imker. Wil je profiteren van het antibacteriële effect van zuivere honing op de huid en slijmvliezen? Dan moet de honing aan andere eisen voldoen.

Wat is medicinale of zuivere honing?

Al sinds voor 2600 v.Chr. wordt honing al gebruikt om ontstekingen tegen te gaan en wondheling te bevorderen. Dit komt doordat specifieke soorten honing bepaalde enzymen en andere ingrediënten bevatten waardoor honing wondgenezing kan bevorderen.

Alleen medicinale of zuivere honing heeft een wondhelend en antibacterieel effect. Om dit te realiseren, wordt zuivere honing onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd.

De zuivere honing van KNO-Winkel

De zuivere honing in onze producten wordt geoogst van vitale bijenvolken, die nectar verzamelen van specifieke bloemen die geschikt zijn voor onze producten. Dit gebeurt in Oost-Europa waar de bijen leven bij speciale bloemen en planten. De honing wordt ieder jaar in mei geoogst. Om een optimale kwaliteit te bereiken, wordt de honing ook gesteriliseerd met gamma-straling.

Waar is honing goed voor?

Buiten dat honing natuurlijk erg lekker is, is honing ook nog goed voor andere toepassingen. Dit is wel afhankelijk van de soort honing. De honing die je in de supermarkt of bij de imker koopt, is alleen geschikt voor consumptie.

Wil je gebruik maken van de antibacteriële bescherming van honing op de huid en slijmvliezen? Dan heb je zuivere honing nodig.

Toepassingen van zuivere honing

Zuivere honing kan je heel veel goeds brengen. Het helpt niet alleen wonden genezen, maar kan je ook helpen als je last hebt van je keel, neus of oren.

Keel

Je kent waarschijnlijk wel dat honing in je thee keelpijn kan verlichten. De zuivere honing en andere natuurlijke ingrediënten in Mellosan helpen bij het verzachten van de keel, het verminderen van een kriebel in de keel en het ondersteunen van het immuunsysteem.

[products=blog_zuivere_honing1]

Neus

De wondhelende eigenschappen van zuivere honing kunnen je ook helpen bij neusklachten. Je kunt bijvoorbeeld oppervlakkige wondjes en korstjes in je neus hebben door een neusoperatie. Ook kan zuivere honing geïrriteerd of droog neusslijmvlies helpen herstellen.

Ontdek nog meer voordelen van zuivere honing en de andere ingrediënten van NasuMel.

En bekijk ook RhinoBlock neuszalf met vaseline en zuivere honing. Deze zalf beschermt tegen allergenen op het neusslijmvlies bij hooikoorts en huisstofmijtallergie.

[products=blog_zuivere_honing2]

Oren

Zuivere honing kan je in je oren helpen wanneer je last hebt van wondjes, irritatie of schilfers in je externe gehoorgang. Je kunt profiteren van de verlichting van jeuk, roodheid en meer door OtoMel in je oren te druppelen. Lees meer over onze oordruppels met zuivere honing.

[products=blog_zuivere_honing3]

Lees ook over wat zuivere honing voor wonden kan doen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen